Cum apare uscaciunea vaginala?
Wednesday, 24 August 2011 06:44

cauze_lubrifiere_insuficienta_a_vaginuluiO femeie din sase declara ca se confrunta cu problema uscaciunii vaginale. Arsuri, mancarimi, iritatii – acest fenomen este intalnit mai ales in preajma menopauzei, dar nu numai. Uscaciunea vaginala (lubrifierea insuficienta a vaginului) favorizeaza aparitia infectiilor genitale si afecteaza viata sexuala a cuplului.

 

Uscaciunea vaginala (lubrifierea insuficienta a vaginului) apare ca urmare a unei probleme de hidratare la nivelul vaginului. Interiorul vaginului este captusit cu o mucoasa si cu glande care secreta substante lubrifiante. 

 

La nivelul colului uterin, de exemplu, se gasesc mai multe glande care secreta zilnic un lichid usor vascos. Acesta se scurge de-a lungul peretelui vaginal, antrenand eliminarea posibililor germeni si a celulelor moarte. 


Asa cum se intampla cu celulele pielii, si celule vaginului se innoiesc. Secretiile ajuta la curatarea vaginului si variaza de la o persoana la alta, in functie de activitatea sexuala si de ciclul menstrual. Cu alte cuvinte, orice dereglare a secretiei hormonale poate influenta activitatea glandelor si sa duca la uscaciune vaginala


Acesta lucru se intampla si la menopauza, etapa in care ovarele nu mai produc hormoni sexuali, dar si in cazul in care femeia ia anumite medicamente, precum antidepresivele.

uscaciunea_vaginala

 

Uscaciunea vaginala: cauze

  • Cauze de natura hormonala: carenta de estrogen la menopauza, dereglari ale echilibrului hormonal (de exemplu, cele aparute in perioada de alaptare), sarcina (mai ales in primul trimestru), probleme la nivelul ovarelor.
  • Medicamentele: infectiile vaginale care, pe langa uscaciune vaginala, se caracterizeaza si prin prurit sau prin secretii albicioase, cu consistenta anormala.
  • Stil de viata nesanatos: tutunul – nicotina, alcoolul (care duce la deshidratare), stresul, oboseala, dar si o igiena intima cartoon porn exagerata.
  • Cauze psihologice: in stransa legatura cu comportamentul sexual al cuplului (de exemplu, lipsa preludiului, raporturi sexuale sporadice, libido scazut sau teama de raporturile sexuale).
  • Sindromul Gougerot- Sjögren: imflamatie cronica si autoimuna. Acest simptom poate aparea la orice varsta, cu toate ca 90% dintre persoanele care sufera din aceasta cauza sunt femeile cu varsta cuprinsa intre 45 si 50 de ani. Boala afecteaza glandele care, in mod normal, produc fluidele cu rol de lubrifiant. Cele mai afectate sunt glandele salivare, cele lacrimale si cele vaginale.

Uscaciunea vaginala nu este o fatalitate si nu trebuie privita ca atare. Ea poate fi tratata indiferent de varsta la care apare si de simptome cu ajutorul cremelor, gelurilor, lubrifiantilor, ovulelor. 


Pentru intrebari si mai multe informatii, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Probleme medicale.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro