Cum te protejezi de HIV-SIDA?
Tuesday, 15 November 2011 13:39

prevenire_infectie_hiv-sidaInainte de a avea raporturi sexuale fara prezervativ, gandeste-te de cel putin doua ori! Relatiile intime cu penetrare si fara utilizarea prezervativului inseamna existenta posibilitatii contractarii unei boli cu transmitere sexuala - inclusiv HIV-SIDA.

 

In prezent, desi exista medicamente destinate bolnavilor de SIDA, boala nu poate fi vindecata. Asadar, singura solutie de a nu avea de-a face cu ea este sa previi imbolnavirea. 

Cum poti contracta HIV-SIDA?

1. Pe cale sangvina (transfuzii cu sange infestat, daca ai rani si intri in contact cu sange infestat etc.)

2. Daca intri in contact direct cu sperma sau cu secretiile vaginale ale unei persoane infestate (raporturi sexuale neprotejate, ruperea prezervativului in timpul actului sexual, penetrari anale sau vaginale fara utilizarea prezervativului, felatie).

3. Utilizarea obiectelor de igiena personala a unei persoane infestate, obiecte susceptibile de a prezenta urme de sange (de exemplu, lama de ras).

4. In cazul toxicomanilor, utilizarea in comun a seringilor si a acelor.

5. O boala cu transmitere sexuala deja contractata sporeste riscul de imbolnavire cu HIV.

Cum te protejezi de HIV-SIDA?

test_depistare_hiv_sida

1. Prin folosirea prezervativului pe intreaga durata a raportului sexual si la fiecare contact.

2. Piercingurile si tatuajele trebuie facute in conditii sterile (cabinet specializat care intruneste toate cerintele in acest sens).

3. Cei care realizeaza tatuaje sau piercinguri trebuie sa fie foarte bine informati cu privire la conditiile care se impun (ace de unica folosinta, substante speciale cu efect dezinfectant pentru aparatele utilizate, curatenie ireprosabila in salonul de acest gen etc.).

4. Rana, indiferent de tipul ei, trebuie protejata prin folosirea unui pansament.

5. Femeile insarcinate trebuie sa efect un test sangvin, in vederea depistarii HIV-SIDA.

Fa testul de depistare HIV-SIDA

Efectuarea testului in vederea depistarii HIV-SIDA constituie masura cea mai potrivita pe care o poti lua in vederea protejarii propriei persoane, dar si a partenerului.


In cazul in care ai intrat in contact cu sange infestat sau in cazul in care partenerul a fost depistat cu HIV-SIDA, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa te prezinti cat mai repede la un cabinet medical. Medicul va evalua riscul la care te-ai expus/ ai fost expusa si va decide in consecinta (administrarea sau nu a unui tratament de urgenta, numit si tratament post-expunere).


Dar nu uita sa ai in vedere folosirea unui prezervativ, mai ales in cazul in care nu ai un partener stabil sau in cazul in care nu v-ati facut amandoi analizele in vederea depistarii posibilelor boli cu transmitere sexuala (inclusiv HIV-SIDA)! Nu merge pe incredere, ci cauta sa obtii siguranta!

 

Iti recomandam si articolul Cum se transmite HIV-SIDA: 10 intrebari si raspunsurile lor.

 

Pentru intrebari si sfaturi, dar si pentru un plus de informatii, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Vreau sa aflu.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducere cartoon porn a integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro