75% dintre bolile de astazi sunt consecinta alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezordonat. Modul in care te hranesti, originea produselor pe care le consumi, obiceiurile alimentare in general au o importanta majora in echilibrul organismului.
Rolul alimentatiei in pastrarea sanatatii
Pentru a-ti pastra sanatatea si a fi in forma, din alimentatia ta nu ar trebui sa lipseasca alimentele bogate in amidon ( cartofii, pastele, orezul, cerealele), care sunt o sursa importanta de nutrienti si deci, de energie, dar nici painea integrala, pestele, fructele si legumele proaspete.
Totodata, ar trebui sa fim atenti in ceea ce priveste consumul de zahar, grasimi saturate si sare. Stiai ca 75 % din sarea pe care o consumam este deja in mancarea pe care o cumparam, de exemplu: cereale, supa, carne preparata si sosuri? Sau ca micul dejun ne poate ajuta sa capatam energia suficienta pentru a face fata la ziua care urmeaza?
Alimentatia in timpul sarcinii joaca un rol deosebit de important in prevenirea nasterii premature si a greutatii scazute a bebelusului la nastere.
Cum ne pastram silueta si ce alimente nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica? Ce intelegem prin "alimentatie echilibrata"? Cum ne dam seama daca un aliment este sau nu bogat in zahar? De ce grasimi are nevoie corpul nostru pentru o buna functionare si in ce alimente se gasesc? De ce este atat de important micul dejun?
Descopera raspunsurile pe culinar.ro.
|