Cum poate fi prevenita boala Alzheimer?
Friday, 26 August 2011 07:05

cum_poate_fi_prevenita_boala_alzheimerDaca, pana nu demult, cancerul era boala care producea temerea cea mai mare, in prezent, primul loc pare a fi ocupat de boala Alzheimer. Inca nu se cunoaste un tratament eficient pentru aceasta maladie, insa doctorii analizeaza masurile care trebuie luate pentru a preveni boala.

 

Daca am reusi sa amanam cu 5 ani debutul bolii, ar fi foarte bine, intrucat maladia apare, de obicei, dupa 75 de ani.

 

Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca milioane de cazuri din intreaga lume ar putea fi evitate daca ar fi cunoscute foarte bine riscurile pe care le implica hipertensiunea, fumatul, obezitatea si lipsa exercitiilor fizice. 


„Anumiti factori, in special de natura vasculara, favorizeaza aparitia bolii Alzheimer, cu toate ca nu acestia constituie cauza maladiei”, precizeaza epidemiologul P. Amouyel.


Cercetarile intreprinse in ultima decada au evidentiat faptul ca tratarea hipertensiunii reduce considerabil riscul accidentelor cerebrale si, deci, si cel de Alzheimer. Totodata, se subliniaza importanta pe care o au exercitiile fizice si nivelul de educatie in prevenirea bolii. 

Boala Alzheimer: 7 factori de risc

Revista Lancet Neurology a publicat pe internet lista celor 7 factori de risc pentru boala Alzheimer, cauze pentru aproape jumatate din cazurile inregistrate la nivel global. Reducerea cu 25% a factorilor de risc ar putea preveni mai mult de 3 milioane de cazuri.


Iata care sunt principalii factori de risc:

1. Lipsa de educatie (19%) - Activitatea intelectuala previne aparitia bolii Alzheimer.

2. Fumatul (14%)

3. Sedentarismul (13%)

4. Depresia (11%)

5. Hipertensiunea (5%)

6. Obezitatea (2%)

7. Diabetul (2%)


Boala Azheimer este o urgenta mondiala, iar noi avem datoria sa descoperim cat mai repede metode de depistare timpurie, dar si de prevenire”, a concluzionat dr. William Thies, cercetatorul stiintific al asociatiei Alzheimer's Disease International.


In prezent, sunt inregistrati circa 35,6 milioane de bolnavi,  iar cercetatorii asociatiei amintite mai sus estimeaza ca numarul acestora se va dubla pana in anul 2030.

loading...
 
 


Iau cartoon porn anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro