Institutul American de Medicina a trecut in revista mai mult de 1000 de studii cu privire la 8 vaccinuri uzuale. La ce concluzii au ajuns medicii?
Astm, paralizie, autism: vaccinurile sunt, de regula, „acuzate” de efecte secundare foarte neplacute, chiar dramatice. Temandu-se de efectele secundare ale vaccinurilor, exista parinti care ezita tot mai mult sa-si duca micutii la vaccinat.
Pentru prima data dupa 1994, Institutul American de Medicina a publicat un raport foarte bine documentat cu privire la riscurile pe care le implica 8 vaccinuri administrate frecvent, demonstrand ca efectele secundare grave ale vaccinurilor sunt foarte cartoon porn
rare.
Vaccinurile studiate sunt urmatoarele: cel antigripal (H1N1 exclus), cel anti hepatita b, anti papiloma virus (virus responsabil de cancerul de col uterin), anti hepatita A, anti meningita, anti rujeola-oreion-rubeola, cel antitetanos si cel anti varicela.
Specialialistii au studiat mai multe de 100 de relatii de tip cauza-efect in legatura cu vaccinul si efectele secundare ale acestuia (mai mult sau mai putin grave). Astfel, ei sustin ca autismul nu este un efect secundar al vaccinului anti rubeola-oreion-rujeola, dupa cum acelasi vaccin nu este responsabil de aparitia diabetului de tip 1.
De asemenea, vaccinul impotriva gripei sezoniere nu agraveaza astmul si nu este responsabil de paralizia faciala periferica.
Efectele secundare ale vaccinurilor
Medicii sunt de parere ca toate vaccinurile studiate, in afara celui contra hepatitei A si a celui anti papiloma virus, pot cauza recatii alergice puternice, cunoscute sub numele de soc anafilactic. Toate vaccinurile pot avea ca efecte secundare dureri la nivelul umerilor si senzatie de lesin.
Vaccinul anti rujeola-oreion-rubeola poate antrena reactii hipertermice la copiii mici.
Raportul emis de Institutul American de Medicina nu ofera informatii cu privire la frecventa aparitiei efectelor secundare ale vaccinurilor. Totusi, el atrage atentia asupra importantei vaccinarii, vaccinul fiind un mijloc de intarire a sistemului imunitar.
Iti recomandam si articolul Noutati despre vaccinul anti-HIV.
|