Exista numeroase variante de cura de slabire, unele mai drastice decat altele. Daca se tine cont de sfaturile nutritionistilor, toate regimurile de slabire dau roade. Si nu uita: mai greu decat sa slabesti este sa iti mentii greutatea.
Cea mai potrivita cura de slabire este aceea care iti va permite sa iti pastrezi, mai apoi, greutatea. Criteriile alegerii unui regim de slabire tin de factorii psiho-comportamentali, medicali si socio-economici.
Factorii psiho-comportamentali
Regimul unei persoane care trebuie sa slabeasca din motive medicale nu va fi identic cu al unei persoane care doreste sa scape de cateva kilograme din motive de ordin estetic sau de ordin profesional.
Tulburarile mentale, angoasa, depresia sau schizofrenia influenteaza alegerea regimului, dupa cum acesta din urma trebuie sa tina cont si de tulburarile alimentare (bulimia sau anorexia).
Factorii medicali si socio-economici
Inainte de a urma o cura de slabire, se impune efectuarea de analize medicale. Medicul iti va pune intrebari cu privire la alimentatia zilnica si va verifica daca exista tulburari in metabolismul lipidic sau glucidic, care sa fie la originea excesului de greutate.
Este important sa stabileasca daca suferi sau de hipertensiune arteriala care, in cazul excesului de greutate, sporeste cartoon porn
riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare.
Factorii socio-economici prezinta, si ei, o mare importanta. Pentru a fi urmat, regimul trebuie prescris tinand cont si de profesia persoanei in cauza, dar si de stilul de viata al acesteia.
Micul dejun, important in regimul de slabire
Cura de slabire implica o scadere a aportului energetic, dar nu si a aportului de vitamine si de minerale, foarte importante pentru buna functionare a organismului.
Micul dejun ar trebuie sa contina proteine (iti iau senzatia de foame), glucide (pentru aportul de energie) si, intr-o oarecare masura, lipide.
Cu toate ca micul dejun reprezinta masa de baza si in cadrul regimului de slabire, multa lume nu tine cont de acest lucru. Obisnuieste-te sa mananci dimineata, chiar daca te rezumi la un fruct sau la lactate.
O scadere in greutate de 10-15% din greutatea initiala reprezinta un obiectiv realist si este atins in circa 3-6 luni de persoanele care sufera de obezitate.
O pierdere in greutate de 5% atrage dupa sine beneficii insemnate: reducerea riscului cardiovascular (diabet, hipercolesterolemie, tensiune arteriala), precum si o ameliorare a afectiunilor asociate acestui risc (artroza sau sindromul de apnee in somn).
Iti recomandam si articolul Kilogramele in plus scad eficienta pilulei cu 60%
Pentru intrebari, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Vreau sa aflu
|