12 mituri despre contraceptie
Friday, 29 July 2011 07:52

mituri_anticonceptionaleTemerile de o posibila sarcina, de efectele secundare ale anticonceptionalelor sau infertilitate stau, de multe ori, la baza multor mituri despre contraceptie/ conceptie. Iata 12 dintre cele mai intalnite astfel de mituri:

 

1. Nu poti ramane insarcinata daca barbatul nu are orgasm

Fals. In timpul orgasmului sunt eliberati cei mai multi spermatozoizi, insa acest lucru nu inseamna ca o parte dintre spermatozoizi nu sunt eliberati inainte de ejaculare. Daca acestia intalnesc un ovul, exista sanse ca femeia sa ramana insarcinata.

2. Femeia nu ramane insarcinata daca nu are orgasm

Fals. Nu toate femeile au orgasm in timpul fiecarui raport sexual (unele nu cunosc deloc orgasmul) si, cu toate acestea, contactul sexual neprotejat presupune, printre altele, si riscul de a ramane insarcinata.

3. Nu poti ramane insarcinata in timpul primului contact sexual

Fals. La ovulatie, poti ramane insarcinata daca ai contact sexual neprotejat, indiferent de daca ai mai avut sau nu relatii intime.

4. Exista pozitii sexuale care impiedica aparitia sarcinii

Fals. Pozitiile sexuale nu impiedica aparitia unei sarcini. Odata ajunsi in vaginul femeii si in colul uterin, exista riscul fecundarii.

5. Spalaturile vaginale impiedica aparitia sarcinii

Fals. Spalaturile vaginale nu sunt eficiente in prevenirea sarcinii. Spermatozoizii, odata ajunsi in colul uterin, sunt protejati in cazul spalaturilor vaginale.

cum_sa_nu_ramai_insarcinata

 

6. Raportul sexual neprotejat nu inseamna sarcina daca femeia nu e la ovulatie

Nu neaparat. Spermatoizii pot supravietui mai multe zile in corpul femeii, astfel incat, daca cei doi au contact sexual neprotejat inainte de ovulatie, acest lucru nu inseamna ca nu exista absolut niciun risc.

7. Pilula este eficienta imediat ce o iei

Fals. Ca sa fii sigura ca nu exista niciun risc de a ramane insarcinata, este bine sa apelezi si la o alta metoda de contraceptie (de exemplu, la prezervativ) in primele 7 zile de la inceperea luarii pilulei.

8. Pilula este o metoda temporara de contraceptie

Nu neaparat. In cazul in care femeia este sanatoasa, pilula poate fi luata incepand de la pubertate si pana la menopauza. Totusi, inainte sa incepi sa iei pilula, fa-ti o programare la ginecolog.

9. Pilula ingrasa

Fals. Cercetarile in acest sens au dovedit faptul ca pilula (contraceptivele orale) nu antreneaza modificari semnificative ale greutatii corporale la cele mai multe femei.

10.  Pilula cauzeaza cancer

Fals. Din contra: femeile care iau pilule contraceptive au un risc mai scazut sa se imbolnaveasca de cancer de ovare sau uterin (risc redus cu pana la 50%). Cu toate ca unele cercetari au evidentiat faptul ca pilula creste usor incidenta cancerului de san la femeile care au sub 35 de ani, riscul ramane minim.

11. Steriletul duce la infertilitate

Fals. Atata timp cat femeia nu sufera de infectii genitale care sa ii afecteze fertilitatea, steriletul este o metoda contraceptiva care nu antreneaza infertilitatea.

12. Toate anticonceptionale te protejeaza de BTS

Fals. Singura metoda de contraceptie care te protejeaza de BTS, cu exceptia abstinentei, este prezervativul.

 

Citeste si articolul 10 mituri despre pilulele contraceptive.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro