Menstruatia dureroasa este o problema ginecologica frecventa. Departe de a putea fi ignorata, este o problema in calea indeplinirii sarcinilor zilnice. Daca originea menstruatiei dureroase este incerta (nu se explica printr-o problema medicala), exista sanse ca, la baza ei, sa stea stresul.
Des intalnite, durerile menstruale sunt considerate o realitate urata. Studii recente indica faptul ca un mai bun control al cartoon porn
stresului previne aceste neplaceri lunare.
Dupa doua sau trei zile de dureri in zona abdominala sau in partea de jos a spatelui, vorbim despre dismenoree. Potrivit statisticilor, multe femei se confrunta cu durerile menstruale (43% pana la 90%). Dintre acestea, 10-15% sufera de dismenoree severa, care necesita repaos total.
Paralel, exista tot mai multe dovezi cu privire la efectele nefaste ale stresului, printre ele numarandu-se si aparitia problemelor ginecologice in sarcina, care duc la nasterea prematura.
Cercetatorii americani si chinezi au evaluat situatia mai multor femei cu varste cuprinse intre 20 si 34 de ani, care au renuntat la orice metoda contraceptiva, in vederea unei sarcini.
Femeile care nu sufereau de nicio afectiune ginecologica au fost rugate sa completeze un chestionar in care li se cerea sa aprecieze nivelul de stres, medicamentele luate, periodicitatea raporturilor sexuale, caracteristici ale ciclului menstrual si momentul aparitiei durerilor menstruale.
Situatia participantelor la studiu a fost analizata pe o perioada de un an, iar rezultatele au pus in evidenta influenta stresului. Incidenta dismenoreei creste direct proportional cu nivelul de stres. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca influenta stresului este resimtita mai acut in cele doua saptamani care preceda ovulatia, decat la doua saptamani dupa ovulatie.
Iti recomandam si articolul Anticonceptionalele, tratament pentru durerile menstruale?
Pentru un plus de informatii, acceseaza Forumul anticonceptionale.ro - Vreau sa aflu
|