Statistica spune ca femeile contracteaza de doua ori mai des infectia cu Chlamydia trachomatis decat barbatii. Dupa varsta de 35 de ani, insa, barbatii sunt mai expusi la aceasta infectie decat femeile.
Infectii genitale: Clamidioza
Femeile sunt diagnosticate cu infectii uro-genitale cu preponderenta intre 15-34 de ani, cu cele mai multe cazuri inregistrate intre 20 si 24 de ani, in timp ce barbatii diagnosticati cu infectii genitale au varste cuprinse intre 20 si 39 de ani.
Global, numarul femeilor diagnosticate cu infectii genitale este de doua ori mai mare decat cel al barbatilor, dar raportul poate fi de 12/1 in perioada 15-19 ani. In ciuda acestui fapt, numarul barbatilor care au trecut de 35 de ani si care se confrunta cu infectii genitale este mai mare decat numarul femeilor avand aceeasi varsta.
1985 de cazuri de clamidioza au fost depistate in 2002, doua treimi din persoanele diagnosticate fiind femei. Clamidioza are simptome caracteristice, insa ele nu se manifesta in toate cazurile. Astfel ca infectia cu Chlamydia trachomatis este adesea depistata in momentul in care unul din parteneri este diagnosticat, in cadrul testelor de sterilitate sau in caz de viol.
Cele mai frecvente simptome ale clamidiozei sunt durerile pelvine, infectiile urinare sau uretritele – in cazul femeilor, si uretritele si infectiile urinare - in cazul barbatilor.
Iti recomandam si articolul Clamidioza - risc de sterilitate
Pentru intrebari, cartoon porn
acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Probleme medicale
|