Hemoroizii
Thursday, 14 July 2011 13:55

hemoroiziHemoroizii nu constituie intotdeauna o boala. De fapt, ei sunt formatiuni venoase situate la nivelul anusului si rectului si, in mod normal, nu dor. Problemele apar in cazul in care aceste formatiuni se dilata, se inflameaza, sangereaza sau devin dureroase. Astfel, apare criza hemoroidala.

 


In general, sangerarile sunt reduse si sunt observabile pe hartia igienica sau pe slip. In cazul in care sangerarile persista, te poti confrunta cu o anemie, care antreneaza, la randul ei, oboseala cronica. Iata de ce este esential sa scapi cat mai repede de hemoroizi.

 

Exista cazuri in care hemoroizii nu produc durere. Aceasta din urma poate indica prezenta unei complicatii: tromboza interna sau externa, abces (durere pulsatila) sau fisuri anale (durere la defecatie).

Factorii care favorizeaza aparitia hemoroizilor

  • sedentarismul, statul pe scaun sau in picioare o perioada indelungata; 
  • eforturi fizice sustinute in cadrul unor sporturi precum ciclismul sau echitatia;
  • tulburari de tranzit intestinal (constipatie, diaree); 
  • alimentatia (alcoolul, tutunul, consumul excesiv de condimente, cafea);
  • deshidratarea;
  • sarcina, alaptarea;
  • o boala digestiva sau de ficat (precum ciroza);
  • ereditatea (predispozitia pentru hemoroizi).

Prevenire 

Exercitiile fizice practicate regulat fortifica muschii din regiunea anorectala, iar alimentatia echilibrata si bogata in fibre previne aparitia constipatiei si contractiilor care favorizeaza producerea hemoroizilor.


Igiena intima joaca, la randul ei, un rol important in prevenirea aparitiei hemoroizilor. Foloseste, pe cat posibil, produse pe baza de ulei de migdale si evita sapunurile cu pH acid. Retine faptul ca, daca obisnuiesti sa te speli foarte des, te poti confrunta cu iritatii la nivelul mucoaselor.


Evita excesul de alcool si cafea; in schimb, bea multa apa, pentru a evita deshidratarea. Mancarurile condimentate ar  trebui consumate cu moderatie.

10% cartoon porn dintre femeile insarcinate au hemoroizi

Crizele hemoroidale sunt mai frecvente in anumite perioade din viata unei femei. De exemplu, in timpul menstruatiei, in timpul sarcinii sau dupa nastere. In timpul sarcinii, crizele hemoroidale apar mai ales in ultimul trimestru si se caracterizeaza prin senzatia de tensiune dureroasa, mancarimi sau arsuri in zona anala si umflaturi.

Tratament

Odata ce medicul a pus diagnosticul, iti va prescrie uleiuri esentiale sau creme, care calmeaza durerile, vindeca zona si ajuta la cicatrizare. Nu te jena sa consulti medicul in cazul in care suferi de aceasta problema!


Nu uita ca medicul este cel care pune diagnosticul. Sangerarile care apar in momentul defecarii nu sunt cauzate numai de hemoroizi, ele putand fi si un simptom al unei afectiuni colorectale sau de natura digestiva.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro