10 forme curente de depresie
Wednesday, 16 November 2011 08:30

simptome_depresieDepresia se poate manifesta la orice varsta si este de mai multe tipuri, fiecare forma curenta avand specificul sau. Care sunt cele mai intalnite tipuri de depresie si cum se caracterizeaza ele?

 

 

Tipuri de depresie si caracteristici

1. Distimia

Distimia este o forma de depresie ale carei simptome sunt mai putine intense si pot persista de la cateva zile pana la 2 ani. Este o depresie cronica, care antreneaza tulburari psihice care sporesc riscul de suicid.


2. Depresia anxioasa

Asa cum ii spune si numele, depresia se caracterizeaza prin stari de anxietate excesiva si de nelinisti permanente, cauzand, adesea, atacuri de panica si agitatie.


3. Depresia reactiva

Adesea, depresia reactiva este o consecinta la reactia unui individ cu privire la un eveniment tragic/ traumatizant. Riscul de sinucidere nu este mare, dar nici nu trebuie neglijat. Pacientul care sufera de acest tip de depresie are nevoie de sprijinul celor apropiati si, in unele cazuri, este indicat sa mearga la psiholog.


4. Depresia sezoniera

depresie

Aceasta apare ca urmare a lipsei de lumina naturala. Se manifesta periodic, in anotimpurile in ziua este scurta, iar lumina naturala mai redusa (toamna si iarna). Femeile tinere sunt afectate cu precadere de depresia sezoniera.


5. Psihoza maniaco-depresiva

Este numita si tulburare bipolara si se caracterizeaza prin dispozitii oscilante, prin trecerea de la o stare la alta (de exemplu, de la fericire la tristete), intre care se intrecaleaza o perioada de stabilitate emotionala.


6. Melancolia

Melancolia este o forma grava de depresie, caracterizata prin pesimism, tristete profunda, insomnie.
Gesturile, cuvintele, lipsa de motivatie si starile de tristete produnda ale celui care sufera de aceasta forma de depresie sunt asociate unui risc sporit de sinucidere.


7. Depresia postpartum (dupa nastere)

Dupa nastere, multe femei au de infruntat starea de depresie, mai ales in prima luna.

Proaspata mamica se poate confrunta cu anxietate, schimbari bruste de dispozitie, tristete, insomnie, stare de iritabilitate.


8. Depresia infantila

Copiii se confrunta rar cu depresii. Cu toate acestea, daca observi ca micutul tau se izoleaza de cei din jur, are din ce in ce mai multe esecuri la scoala, isi pierde pofta de mancare si slabeste, se plange adesea de dureri de cap si de dureri de stomac, este cazul sa il duci la medic.

 

9. Depresia adolescentina

Este mai greu de depistat, din cauza numeroaselor schimbari prin care trece adolescentul. Cu toate acestea, fetele necesita o supraveghere mai atenta decat baietii: pot prezenta dezinteres pentru activitatile ce tin de scoala (ceea ce pune pe ganduri un parinte obisnuit cu rezultatele bune si foarte bune de pana atunci), izolare, grad mare de sensibilitate la critici si chiar idei suicidare.


10. Depresia la persoanele in varsta

Adesea, batranii sufera de depresie care, de cele mai multe ori, nu este asociata tristetii, cat mai ales lipsei de motivatie si de energie, dar si problemelor fizice (dureri musculare, dureri de cap).

 

Iti recomandam si articolul Omega 3 diminueaza depresiile gravidelor

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducere cartoon porn a integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro