Consumul de fructe, legume si proteine inainte de a fi insarcinata poate diminua riscul de leucemie infantila, potrivit unui studiu american publicat in revista „Cancer Causes and Control”.
Studiul a fost realizat de o echipa de cercetatori din cadrul Universitatii Berkeley si a vizat o analiza comparativa a alimentatiei a 276 de femei cu 12 luni inainte ca acestea sa ramana insarcinate. Jumatate dintre aceste femei au dat nastere unui copil care suferea de leucemie limfoblastica acuta.
Fructele si legumele previn leucemia infantila
Astfel, s-a descoperit ca este foarte important ca, inainte de a ramane insarcinata, femeia sa consume cat mai multe fructe, legume si alimente bogate in proteine, intrucat acestea reduc riscul de aparitiei a leucemiei infantile.
Glutenul este proteina asociata cu riscul redus de leucemie infantila. Acest antioxidant, prezent in carne si in legume, este cunoscut pentru rolul sau in sinteza ADN-ului, dar si in detoxifierea organismului.
Morcovii, fasolea verde si pepenele galben previn leucemia infantila, efectul lor protector datorandu-se carotenoidelor continute de aceste alimente.
„Sanatatea fatului depinde in mare masura de alimentatia viitoarei mamici. Acest studiu subliniaza cat de importante sunt fructele, legumele si alimentele bogate in proteine ( carnea, pestele, fasolea, alunele) pentru sanatatea viitorului bebelus”, a declarat autorul principal al studiului, Christopher Jensen.
Cercetatorii au cautat, deopotriva, sa descopere o posibila corelatie intre vitamine si riscul de leucemie infantila, insa nu au reusit sa stabileasca o legatura intre acestea.
Iti recomandam si articolul Fructele si legumele reduc riscul de endometrioza.
|