6 obiceiuri nesanatoase
Tuesday, 10 January 2012 14:41

stil_de_viataNu este suficient sa ai un bun regim alimentar pentru o viata sanatoasa. Afla la ce obiceiuri trebuie sa renunti pentru a te pastra mereu in forma!

 

6 obiceiuri nesanatoase

1. Prevenirea nu e o prioritate

Din pacate, de cele mai multe ori, nu acordam importanta sanatatii si stilului de viata decat dupa aparitia unei probleme care ne da serioase batai de cap. Decat sa tratezi, mai bine sa previi. Prevenirea presupune adoptarea unui stil de viata sanatos inaintea aparitiei unei probleme/ boli. Nu este indicat sa ne concetram asupra unui singur obicei sanatos si sa urmam, in paralel, obiceiurile nesanatoase. 

2. Dormitul pana tarziu in weekend

Multi dintre noi obisnuiesc sa se culce tarziu vineri si sambata seara, ramanand in pat pana tarziu sambata si duminica dimineata. Insa acest lucru duce la dereglarea ritmului biologic, intrucat este foarte posibil ca duminica seara sa nu poti adormi imediat, chiar daca te bagi in pat devreme, iar luni sa fii foarte obosita.

3. Detergent de vase antibacterian

Detergentul de vase, ca si cel folosit pentru curatarea hainelor, care contine agenti antibacterieni nu este cea mai buna alegere, intrucat acestia din urma favorizeaza aparitia microbilor, care determina aparitia infectiilor.

4. Cruditatile reprezinta mereu solutia optima

Teoria conform careia alimentele gatite (inclusiv fructele si legumele) sunt mai putin nutritive decat cele crude este din ce in ce mai contestata. Mai mult, prin gatire, alimentele devin mai usor de digerat. Asadar, daca vrei sa-ti pastrezi sanatatea, este bine sa retii ca nu trebuie sa consumi doar cruditati.


In ultimii ani, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca, prin gatire, anumite fructe si legume fac mai mult bine decat daca ar fi consumate crude. De exemplu, licopenul, un antioxidant ce se gaseste in rosiile crude, se gaseste in cantitate de 5 ori mai mare in ketchup, ajutand la prevenirea cancerului de prostata. 

5. Fructele si legumele congelate sunt de evitat

Fructele si legumele proaspete contin mai multi nutrienti decat cele congelate sau decat cele din conserva. Cu toate acestea, alimentele prezente in sectiunea „produselor proaspete” au parcurs adesea un drum lung din momentul ambalarii/ punerii in cutii. In timpul expedierii si stocarii, fructele si legumele proaspete pierd din enzimele naturale, ceea ce duce la un numar redus de nutrienti.


In schimb, fructele si legumele proaspete sunt congelate imediat, ceea ce permite pastrarea vitaminelor si mineralelor. Un studiu efectuat de o echipa de cercetatori de la o universitate din Illinois a aratat ca fasolea congelata are de doua ori mai multa vitamina C decat cea cumparata din piata sau din supermarket.


Contrar credintei populare, fructele si legumele conservate pastreaza o mare parte din nutrienti. Este adevarat ca, prin fierbere, legumele si fructele isi pierd din vitamine, dar unele legume, precum spanacul sau dovleacul, au mai multa vitamina A prin gatire decat crude.

6. Exercitiile facute inainte de culcare nu strica

Exercitiile fizice facute zilnic te ajuta sa te mentii in forma si chiar sa dormi mai bine, cu conditia sa nu fie facute seara tarziu. Intre incheierea antrenamentului si momentul in care te culci trebuie sa fie macar 3 ore.

 

Iti recomandam si articolul Partenerii de cuplu se influenteaza reciproc

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro