Beneficiile sexului
Friday, 01 July 2011 09:48

sexul_si_sanatateaSexul, acest sport practicat adesea in domitor, te ajuta sa-ti mentii sanatatea. Cand placerea se asociaza cu un plus de sanatate si cresterea sperantei de viata, avem si mai multe motive sa indragim sexul.

Sexul  creste speranta de viata, previne aparitia problemelor cardiace si chiar a anumitor forme de cancer. Care sunt beneficiile sexului asupra sanatatii?

Beneficiile sexului

Activitatea sexuala este benefica pentru sistemul cardiovascular. Numeroase studii arata ca, cu cat intretinem mai des raporturi sexuale, cu atat scade riscul sa suferim de o boala cardiaca. Efortul fizic depus in timpul actului sexual permite eliminarea toxinelor din organism si o mai buna circulatie a sangelui.

De asemenea, intareste inima: cand esti excitat/ excitata, ritmul cardiac se accelereaza: de la 75 de batai pe minut se ajunge la mai mult de 100 batai pe minut si la 180 de batai pe minut in timpul orgasmului.

Atentie insa: activitatea sexuala poate fi contraindicata in cazul in care suferi de boli cardiovasculare grave!

beneficiile_sexului



De asemenea, activitatea sexuala practicata regulat (de cel putin 3 ori pe saptamana) reduce cu pana la 15% riscul de aparitie a cancerului de prostata si impiedica aparitia bolilor de san.

In timpul orgasmului se elibereaza serotonina si dopamina, adevarati „mesageri ai placerii”. Endorfinele ne ajuta sa ne relaxam si ne induc starea de somn. Asadar, pentru cei care sufera de insomnii, de stres sau de angoase, sexul este cel mai bun remediu.

Din cauza varstei sau a stresului, numarul raporturilor sexuale poate scadea. Dupa 40 de ani, un barbat din 3 are probleme de erectie, fiindu-i afectata viata sexuala. Totodata, aceasta problema poate semnala o boala cardiovasculara, diabetul sau depresia.

Intrucat este dovedit faptul ca disfunctiile erectile pot aparea cu 3 ani cartoon porn inainte de inregistrarea primelor simptome ale unei boli cardiovasculare, este indicat ca barbatii care se confrunta cu acest gen de probleme sa isi faca un set complet de analize, tinand cont si de factorii de risc (antecedente familiale, fumat, hipertensiune arteriala, obezitate, sedentarism, glicemie) si sa faca miscare in fiecare zi.

Activitatea sexuala regulata nu este suficienta pentru pastrarea sanatatii: trebuie insotita de un regim de viata sanatos si echilibrat, din care sa nu lipseasca activitatea fizica.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro