Care sunt cele mai des intalnite greseli in ceea ce priveste sanatatea si cum putem sa le evitam? Nu astepta ca acestea sa aiba consecinte nefaste asupra sanatatii. Iata ce nu trebuie sa faci ca sa te mentii sanatoasa:
Greseli care ne afecteaza sanatatea
1. Intreruperea luarii de medicamente
Una dintre cele mai intalnite greseli este aceea de a nu lua corect medicamentele prescrise de medic. Nu putini sunt cei care intrerup tratamentul de indata ce starea lor de sanatate cunoaste o ameliorare. Este cunoscut faptul ca intreruperea luarii de antibiotice poate sa duca la reaparitia bacteriilor mai rezistente.
Hipertensiunea este o boala des intalnita, insa si neglijata de multi bolnavi, care au tendinta de a intrerupe tratamentul dupa o anumita perioada, fara a tine cont de sfatul medicului. In cazul in care persoanele care sufera de hipertensiune nu-si consulta medicul timp de mai multe luni, exista riscul de crestere a tensiunii arteriale, ceea ce poate duce la probleme cardiace si la accidente cerebrovasculare.
2. Amanarea examenului medical anual
Cei mai multi oameni amana cat pot mersul la doctor, cu atat mai mult cu cat este vorba de analize de rutina. Femeile au tendinta de a pune obligatiile familiale si pe cele profesionale inaintea sanatatii, ceea ce este gresit. Ignorarea unei dureri toracice sau a aparitiei unei umflaturi la nivelul sanului poate avea repercursiuni nedorite.
3. Suferinta in tacere
Unele persoane prefera sa sufere in tacere, intrucat le este teama sa-si expuna problemele in fata unui medic. Exista subiecte mai delicate, precum cele ce tin de sanatatea mentala sau de sexualitate, si nu toata lumea este dispusa sa vorbeasca depre ele.
Retine ca problemele care noua ni se par jenante sunt vazute ca fiind normale de catre un medic. Incearca sa vorbesti cu medicul. De multe ori, doar startul e greu. Dupa ce ai adus in discutie problema, medicul va sti cum sa te abordeze, astfel incat sa-ti fie mai usor sa discuti despre respectivul subiect.
4. Prevenirea nu e o prioritate
Adesea, ne preocupam de sanatatea noastra doar dupa ce avem probleme. Prevenirea inseamna sa avem grija de sanatatea noastra in orice moment si din toate punctele de vedere, inainte de aparitia simptomelor.
Nu te multumi sa adopti cateva obiceiuri sanatoase si sa le pastrezi, in acelasi timp, pe cele rele. De exemplu, nu consuma alimente foarte sarate in ideea ca faci sport. Sarea consumata in exces poate avea consecinte neplacute asupra starii tale de sanatate pe termen lung.
5. Increderea in informatiile medicale spuse de un prieten sau luate de pe internet
Nu putini sunt cei care, cartoon porn
atunci cand se confrunta cu o problema de sanatate, cer sfatul unor prieteni sau consulta internetul. Nu este gresit sa cauti cat mai multe informatii si sa le obtii din aceste surse, insa este total contraindicat sa iti pui singura diagnosticul si mai ales sa urmezi un tratament fara sa consulti, in prealabil, medicul.
Iti recomandam si articolul 6 obiceiuri nesanatoase
|