Abstinenta, cea mai eficienta metoda de contraceptie
Tuesday, 28 June 2011 12:50

abstinentaAbstinenta estecea mai simpla metoda de contraceptie si, in acelasi timp, cea mai sigura. Ca si oricare alt mijloc contraceptiv, si aceasta are avantaje si dezavantaje, fiind potrivita in unele situatii si nepotrivita in altele. Cate forme imbraca abstinenta si ce presupun ele?

Termenul „abstinenta” poate desemna atat lipsa totala a activitatii sexuale pe o anumita perioada (de exemplu, in acele zile ale lunii cand femeia este fertila), cat si lipsa anumitor practici sexuale in urma carora femeia ar putea ramane insarcinata.

Abstinenta, ca metoda de contraceptie, se refera la lipsa oricarui contact sexual care implica prezenta penisului in apropierea vaginului si inlocuirea actului sexual (si, implicit, a penetrarii) cu alte practici care tin de sexualitate.

Este adevarat ca abstinenta este o metoda de contraceptie foarte eficienta, dar, de asemenea, implica doi parteneri care au o viziune comuna asupra sexualitatii, care se bucura de o foarte buna comunicare pe plan sexual, astfel incat sa se simta satisfacuti in lipsa penetrarii propriu-zise.

Abstinenta nu inseamna nicidecum lipsa dorintei sexuale si nici lipsa excitatiei sexuale. Este doar o alta modalitate de a percepe sexualitatea.

 

Avantajele abstinentei

Abstinenta totala presupune renuntarea la contactul sexual. Adolescentii sunt cei care aleg aceasta metoda contraceptiva inainte de inceperea vietii sexuale, alegand sa-si manifeste sentimentele fata de partener prin alte metode: cuvinte, saruturi, contact vizual prelungit, atingeri etc. In acest caz, iata care sunt avantajele:

  • Permite adolescentului intelegerea progresiva a ceea ce inseamna sexualitatea;
  • Face inutila cartoon porn utilizarea la o varsta precoce a celorlalte mijloace de contraceptie;
  • Previne aparitia unei sarcini nedorite la o varsta frageda, permitandu-le tinerilor sa ajunga la maturitatea sexuala, mentala si psihologica;
  • Este cea mai la indemana metoda de contraceptie;
  • Nu implica niciun fel de costuri;
  • Are eficienta 100%;
  • Nu presupune dereglari ale ciclului menstrual;
  • Nu are consecinte neplacute asupra fertilitatii.
abstinenta_totala

Dezavantajele

  • Bolile cu transmitere sexuala pot fi contractate daca nu optezi pentru abstinenta totala;
  • Se poate dovedi o metoda dificil de adoptat pe termen lung;
  • Necesita acordul ambilor parteneri, pentru a nu aparea frustrari.

Forme ale abstinentei

Abstinenta totala

Este cea mai sigura metoda, protejandu-te atat de sarcina, cat si de bolile cu transmitere sexuala. Este mai des intalnita in randul adolescentilor, iar la finalul adolescentei, acesti tineri sunt cei care decid sa ramana virgini pana la casatorie sau sa-si inceapa viata sexuala.

Abstinenta ocazionala

La un anumit moment, cuplul decide sa apeleze la aceasta metoda de contraceptie in vederea prevenirii unei sarcini nedorite. Abstinenta ocazionala face parte din metodele de contraceptie naturale (lipsa contactelor sexuale in zilele fertile).

Activitate sexuala fara penetrare

Aceasta metoda este intalnita mai ales in randul adolescentilor.

 

Citeste mai multe despre Metodele contraceptive pe FORUM-ul anticonceptionale.ro!

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro